Pagini

joi, 15 noiembrie 2012

Pui Shanghai si orez cu ou




Pui Shanghai si  orez cu ou


Ingrediente:

- 1 piept de pui
- 5 oua;
- faina;
- amidon;
- sos de soia;
- 300g orez;- sare;
- ulei de palmier;
- ulei floarea soarelui;


Punem orezul la fiert(preferabil la abur, daca aveti oala speciala de orez) cu putina sare, aveti grija sa fie fiert dar nu pilaf!!!
Taiem pieptul de pui in fasii subtiri si il asezonam cu sare, piper, o lingurita de amidon si una de sos de soia, batem doua oua in care incorporam o lingurita de sos de soia si o lingurita de amidon dizolvat in prealabil, omogenizam. Punem uleiul de palmier(poate fi si de floarea soarelui dar cel de palmier nu se arde si este mai sanatos!) la incins, trecem puiul intai prin faina apoi prin ou si apoi din nou prin faina si il prajim pana devine auriu.
Serviti cu Orez cu ou:

Scurgem orezul foarte bine, intr-un wok punem 40 ml de ulei la incins, batem 2-3 oua ca pentru omleta si le adaugam in uleiul foarte incins, lasam sa se formeze putin oul dupa care incepem sa taiem bucati cu lingura de lemn omleta formata, cand oul s-a prajit adaugam orezul si il incorporam, dupa 4-5 minute, adaugam un fir de ceapa verde si este gata!
De asemeni este foarte gustos cu mix de sare si piper, sos de soia sau sos dulce!





Shanghai chicken and rice with egg

Ingredients:

- 1 chicken breast
- 5 eggs;
- Flour;
- Starch;
- Soy sauce;
- 300g rice;
- Salt;
- Palm oil;
- Sunflower oil;


Put the rice to boil(preferably steam, if you have special rice cooker) with salt, be careful not to overboil rice!
Cut the chicken into thin strips and season it with salt, pepper, a teaspoon of starch and soy sauce, beat two eggs that incorporate a teaspoon of soy sauce and a teaspoon of starch dissolved previously homogenized.
We put the palm oil (sunflower can be and the palm but not burn and it's healthy!) to hot, put the chicken first in flour then egg and then again in flour and fry it until golden.
Serve with Rice with eggs:
Drain rice well, beat 2-3 eggs as for scrambled eggs and add to the oil very hot, leave to form little egg then begin to cut the pieces with wooden spoon omelet the formed omlet, add rice and fry 4-5 minutes and the rice with egg is ready!



 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu