Pagini

marți, 22 mai 2012

Curcan milanese



Sa continuam cu retetele furate, astazi va prezint "Turkey milanese" preferatul lui Jamie Oliver, am mancat acest fel de mancare in restaurantul Jamie's Italian din Londra dar nu am reusit sa gasesc reteta nicaieri, m-am multumit sa il recreez si sa il adaptez astfel reteta este "Ella's Italian". Enjoy!

"Curcan milanese"

Ingrediente:
- file de piept de curcan;
- prosciutto crudo felii;
- branza ementaler(fontina daca va permiteti!);
- ulei de masline;
- parmezan;
- oua;
- pesmet;
- faina;
- rucola sau creson verde;

Cu ajutorul unui cutit foarte ascutit desfaceti (gen fluture, dar nu taiati pana la capat) o felie de file de curcan, umpleti cu o felie de prosciuto, ementaler si parmezan. Asezonati cu sare si piper. Peste pieptul astfel umplut puneti o folie de plastic alimentara si bateti bine cu ajutorul fundului unei tigai groase (este mult mai bine decat cu batatorul de carne deoarece astfel carnea nu se rupe). Bateti 2 oua, dati carnea prin faina intai prin faina apoi prin ou si in final prin pesmet din abundenta.
Puneti la incins o tigaie cu ulei de masline si prajiti, la foc mediu, carnea pana devine aurie.
Intr-o alta tigaie prajiti un ou ochi, mediu.
Plating: rucola sau creson, curcanul umplut si un ou peste acesta. Obtional puteti servi cu trufe.
Ca si garnitura puteti alege: cartofi noi sote sau cartofi la cuptor cu rozmarin. Pofta buna!




To continue with recipes stolentoday will present "Turkey milanesefavorite of Jamie OliverI ate this dish in the restaurant Jamie's Italian in London but I could not find the recipe anywhere I tried to recreate it and adapt such recipe is know "Ella's Italian". Enjoy

Turkey Milanese
Ingredients:

- Turkey breast fillet;
- Slices prosciutto crudo;
- Ementaler cheese (Fontina if you can afford!)
- Olive oil;
- Parmesan cheese;
- Eggs
- Breadcrumbs;
- Flour;
- Rocket or cress green;

With a very sharp knife loosen (like butterfly, but not cut all the way) file, fill it with a slice of prosciuto, ementaler and parmesan. Season with salt and pepper. Over the turkey place a plastic food foil and beat well with the bottom of a thick pan (it is much better than the meat beater as this meat will not be broken). Beat 2 eggs, put meat first in flour then egg and finally the bread crumbs in abundance.
Put in hot pan with olive oil and fry on medium heat until meat is golden.
In another pan cook a fried egg.
Plating: rucola or watercress, turkey and egg over it, you can serve truffles with this dish.
As gasket can choose: sauteed potatoes or baked potatoes with rosemary. Bon appetite!

Un comentariu: