Pagini

duminică, 13 mai 2012

Piept de pui cu sos de sampanie si struguri



Astazi va propun o reteta extrem de rafinata, struguri, sampanie, parmezan, smantana dulce, piper .... nici nu te gandeai sa le amesteci, fa-o si spune-mi cum a fost ...

Pui cu sos de sampanie si struguri

Ingrediente:

- piept de pui 1 bucata;
- unt 20g;
- ulei de masline;
- sare si piper proaspat macinat;
- vin spumant demi sec 50 ml;
- smantana dulce 200 ml;
- parmezan razuit 100g;
- struguri albi 200g

Se pune o tigaie nonabraziva la incins cu 2 linguri de ulei de masline, cand este foarte incins se pune puiul asezonat in prealabil cu sare si piper, se prajeste cate 7-8 minute pe fiecare parte, se unge cu unt si se scoate intr-un vas dupa care se lasa sa se odihnesca.
Pentru sos punem o alta tigaie la incins cu 2 linguri  de ulei de masline si 20g de unt, se adauga strugurii pe care ii asezonam cu sare si piper, dupa cateva minute adaugam vinul spumant si reducem pentru cateva minute, adaugam smantana si parmezanul, dupa care la sfarsit punem zeama lasata de carnea care se afla la odihna.
Montam farfuria, se aseaza carne pe farfurie si se stropeste cu sos din belsug.
Se serveste cu cartofi cu rozmarin si salata verde. Pofta buna!



Today we offer a highly refined recipe, grapes, champagne, cheese, creampepper .... you do not even think to mix them, do it and tell me it was ...

Chicken with champagne sauce and grapes

ingredients:

- 1 piece of chicken breast;
- 20g butter;
- Olive oil;
- Salt and freshly ground pepper;
- Sparkling wine 50 ml;
- 200 ml cream;
- 100g grated parmesan;
- 200g white grapes

Place a pan with 2 tablespoons of olive oil, when it is very hot place the seasoned chicken with salt and peppercook 7-8 minutes each on each hand, butter and remove in a bowl and leave to rest.
For sauce put another hot skillet with 2 tablespoons olive oil 20g butter, add the grapes  season with salt and pepper, after a few minutes add the sparkling wine and reduce for a few minutesadd cream and parmesanafter that in the end add the left meat juice.
Mount plate is put meat on the plate and drizzle with sauce liberally.
Served with rosemary potatoes and lettuceBon appetite!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu