Pagini

joi, 15 mai 2014

Risotto



Cel mai bun risotto este totodata si cel mai simplu.

Risotto di Parma

Ingrediente:
- 300 g orez Carnaroli;
- o ceapa;
- 50 ml vin alb;
- 1.5l supa de legume;
- 25g unt;
- 25 ml ulei de masline;
- 100g Parmigiamo Reggiano;


Taiati ceapa marunt si caliti-o in uleiul de masline, adaugati orezul si prajiti-l cateva minute. Adaugati vinul si lasati sa se evapore alcoolul. Adaugati supa, cate un polonic, incet, incet(nu puneti toata supa odata, nu facem pilaf! :) Cand orezul s-a fiert, dar este putin aldente, dati la o parte de pe foc si adaugati untul si parmezanul razuit! Serviti cu: creveti picanti, piept de pui la gratar, sau muschi de vita.

Pofta buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu