Pagini

miercuri, 23 octombrie 2013

Clatite cu ciuperci si bacon



Vizionand minunatul Top Chef, am asistat la cat de penibili au putut fi doi Chefi bucatari cand a fost vorba despre a face niste amarate de clatite, si m-am gandit ca ar trebui sa fac si eu ceva mai comestibil decat au facut ei! Si iata ce a iesit!!

Aluat:
- 300g faina;
- apa minerala;
- un varf de sare;
- 30g unt;
- 1 ou;
 Umplutura:
- o ceapa;
- 30 ml ulei de masline;
- 500g ciuperci;
- 200g bacon;
- 150 ml smantana 20%grasime;
- cascaval;
- sare si piper;
- patrunjel;


Clatitele se pregasc la fel ca orice clatita obisnuite.
Pentru umplutura tocam ceapa fin si o punem la prajit, taiem ciupercile si le adaugam peste ceapa deja rumenita, asezonam cu sare si piper. Separat prajim baconul. Cand ciupercile s-au facut(in aproximativ 15 minute) adaugam baconul( petru ca acesta sa ramana crocant); amestecam si adaugam smantana, dupa 5 minute patrunjelul. Umplutara este gata!
Montam astfel: punem umplutura din belsug adaugam cascaval ras si rulam clatita, o punem intr-un vas de ceramica, uns cu putin unt, presaram peste cascaval ras si introducem la cupotor pentru 10-15 minute!
Pofta buna!!




2 comentarii: