duminică, 2 decembrie 2012

Crema de zahar ars cu nuci


Desertul copilariei, crema de zahar ars are "un milion de calorii" dar si un gust de milioane, asa ca odata la cateva luni ne putem rasfata cu ea

Crema de zahar ars cu nuci

Ingrediente:

- 6 oua;
- 1l lapte;
- 300g zahar;
- un varf de sare;
- 1 lingurita de esenta de vanilie;

Amestecati 150g de zahar cu cele 6 oua, vanilia si un varf de sare pana ce zaharul se topeste. Adaugati laptele treptat pana se omogenizeaza. Intr-o cratita de 3 litri puneti la topit 150g de zahar la foc mediu si amestecati pana ce zaharul devine aramiu(nu-l ardeti ca devine amar!), tapetati cratita pana la jumatate cu zahar. Lasati 5 minute sa se raceasca si adaugati laptele. Introduceti-le in cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 10 minute dupa care reduceti la 150 de grade timp de 50-70 de minute. Daca vedeti ca incepe sa se rumeneasca prea tare dati cuptorul la coacere numai de jos.
Seviti rece cu nuci!It has "a million calories," but also a taste of millions, so every few months we indulge in it.

Cream brulee with nuts

Ingredients:

- 6 eggs;
- 1l milk;
- 300g sugar;
- A pinch of salt;
- 1 teaspoon vanilla;

Stir 150g sugar, 6 eggs, vanilla and with a pinch of salt until sugar melts. Add milk gradually until smooth. In a 3-liter saucepan put sugar 150g melted and stir over medium heat until sugar is copper (do not burn it because becomes bitter!), Wallpaper saucepan halfway with sugar. Allow 5 minutes to cool and add sauce. Put them in a preheated oven at 170 degrees for 10 minutes then reduce to 150 degrees for 50-70 minutes.
Serve cold with nuts!
2 comentarii:

  1. Multumesc Paula, venind de la o specialista in dulciuri este un mare compliment!:))

    RăspundețiȘtergere