Pagini

duminică, 17 martie 2013

Tiramisu cu zmeura si fulgi de ciocolata amaruie






Astazi va propun un desert racoritor si totodata extrem de delicios ... tiramisu, ingredientele sunt pentru o tava medie, puteti reduce la jumatate ingredientele pentru o tava mai mica sau portii individuale!
Sunt sigura ca, cu aceasta reteta, veti impresiona si cel mai mare critic culinar ... :)!

Tiramisu cu zmeura si fulgi de ciocolata amaruie

Ingrediente:
- 750g branza mascarpone;
- 4 oua;
- 6 linguri de zahar;
- 1/4 lingurita de esenta de vanilie;
- lapte;
- visinata sau afinata(daca nu aveti atunci sirop de zmeura);
- 300g zmeura proaspata(sau congelate);
- piscoturi - savoiardi(1 punga mare);
- ciocolata amaruie;

In doua boluri separam albusul de galbenus, galbenusul impreuna cu zaharul il frecam pana se topeste zaharul(preferabil cu mixerul), adaugam putina vanilie si incorporam cu grija mai intai branza mascarpone si apoi albusul batut spuma(ca pentru bezea insa fara zahar).
Intr-un bol amestecam laptele caldut cu putina visinata(sau sirop), introducem pentru cateva secunde piscotul in siropul astfel facut si facem un strat de piscoturi insiropate apoi un strat de crema din nou un strat de piscoturi si deasupra un nou strat de crema. Punem cu generozitate zmeura si fulgi de ciocolata amaruie, vom avea astfel un echilibru de gusturi: dulce, acrisor si putin amarui.
Sfat: consumati tiramisu dupa ce a stat in prealabil cel putin 6h in frigider(in tot acest timp crema se intareste si gusturile se imbina). Pofta buna!


Today we propose a refreshing dessert and also very delicious one ... Tiramisu, ingredients are for a medium pan, you can halve the ingredients for a smaller tray or individual servings!
I'm sure that, with this recipe, you will impress even the biggest food critic ... :)!

Tiramisu with raspberry and black chocolate chips

Ingredients:
- 750g mascarpone cheese;
- 4 eggs;
- 6 tablespoons sugar;
- 1/4 teaspoon vanilla;
- Milk;
- Cherries (if you do not have then raspberry syrup);
- 300g fresh raspberries (or frozen);
- Wafers - Savoiardi (1 large bag);
- black chocolate; 

In two bowls separate yolk and whites, mix yolks together with the sugar until it melts, mix well(preferably with an electric mixer), add a little vanilla and incorporate carefully first mascarpone cheese and then beat egg white foam (like for meringue but without sugar).
In a bowl mix warm milk with a little cherry (or syrup), push for a few seconds cracker in syrup, so we will have a layer of savoiardi then a layer of cream again savoiardi and a new layer of cream on top. We put generously raspberry and dark chocolate flakes, we will have a balance of tastes: sweet, sour and slightly bitter.
Tip: eat tiramisu after previously stayed at least 6 h in the refrigerator;
Bon appetite!




2 comentarii: