Pagini

duminică, 12 ianuarie 2014

Placinta ciobanului - Hachis parmentier




Am mancat acest fel de mancare, bineinteles in Franta, am inteles ca este un soi de "haute cuisine", nu am gasit nici o reteta care sa sune ca ceea ce am mancat eu asa ca m-am apucat, singurica, sa incerc sa recreez ceea ce am mancat! Ce a iesit? Voila!! Incercati si spuneti voi cum a fost!

Hachis parmentier - Placinta ciobanului

Ingrediente:

- 700g pulpa de vitel;
- o ceapa;
- 6 cartofi albi;
- 150g cascaval;
- 100g unt;
- 100 ml lapte;
- 50 ml ulei de masline;
- busuioc, cimbru;
- sare, piper;
- 50 ml vin alb;
- 100 ml supa de vita;

Intr-o cratita nonabraziva punem uleiul de masline la incins, adaugam ceapa tocata marunt, cand aceasta este caramelizata adaugam carnea de vitel tocata, prajim timp de 10-15 minute, asezonam cu sare si piper, adaugam vinul, cand alcoolul s-a evaporat adaugam si supa de vita, lasam pe foc pana ce lichidul scade de tot, adaugam cimbru si busuioc. Atentie, preparati carnea pana ce arata ca o friptura maruntita nu ca niste carne fiarta!!!
Separat pregatiti din cei 6 cartofi un piure de cartofi, cu lapte si 50 g de unt.
Radeti cascavalul!
Intr-o tava de ceramica montam placinta: intai stratul de carne, apoi cascavalul si in final piureul de cartofi. Peste piure puneti din loc in loc bucatele de unt! Introduceti la cuptor 10-15 minute la 200g!
Pofta buna!


2 comentarii: