vineri, 22 noiembrie 2013

Gulas de cartofi






O mancare de cartofi ar zice unii, da dar o mancare cu suflet, gustul copilariei mele petrecute in Ardeal, unde tot ce se punea pe masa avea gust!! Un gust care mi-a ramas peste ani si la care am raportat orice!!

Gulas de carofi

Ingrediente:

- 6 cartofi medii;
- o ceapa alba mare;
- 2 lingurite de boia;
- supa de pui 500ml;
- sare si piper;
- piper boabe(dupa gust;
- cimbru si patrunjel;
- 150 ml lapte;
- o ligura de faina;
- 50-70 ml ulei;

Tocam ceapa marunt si o punem la calit in uleiul incins, cand aceasta devine aurie adaugati cartofii taiati in 6,sotati 5 minute, adaugati sare, piper si 2 lingurite de boia dulce, adaugati supa de pui si cimbrul si gatiti pana ce cartofii sunt fierti. Adaugati faina amestecata cu laptele si mai gatiti 5 minute. La final presarati patrunjelul proaspat!
Seviti cu afumatura sau simpla cu paine calda! Pofta buna!
Daca vreti sa fie de posti inlocuiti laptele cu lapte de soia sau orice lapte vegetal!



To


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu