Pagini

joi, 26 aprilie 2012

Creveti in sos de sampanie


Creveti in sos de sampanie
Ingrediente:
- 500g creveti proaspeti;
- 200ml smantana dulce;
- 100ml vin spumant demisec;
- busuioc proaspat;
- 3 catei de usturoi;
- amidon;
- 30ml ulei de masline;
- 30g unt;
- sare, piper

Puneti 30g de unt si 30 ml ulei de masline la incins, se adaugati 2-3 catei de usturoi pisati,cateva minute se adauga crevetii; dupa 3-4 minute adaugati vinul spumant demisec 100 ml, dupa alte 3 minute adaugati 200ml de smantana dulce impreuna cu 1/2 lingurita de amidon, asezonati cu sare si piper, presarati cateva frunze de busuioc proaspat tocat. Se poate servi cu paine proaspata sau paine cu usturoi.Pofta buna!


Shrimp in champagne sauce
Ingredients:
- 500g fresh prawns;
- 200 ml sweet cream;
- 100ml semi-dry sparkling wine;
- Fresh basil;
- 3 cloves of garlic;
- Starch;
- 30ml olive oil;
- 30g butter;
- Salt and pepper

Place 30g of butter and 30 ml olive oil to hot, add 2-3 cloves of garlica few minutes, add shrimpafter 3-4 minutes add 100 ml semi-dry champagneafteranother 3 minutes add heavy cream 200ml together with 1/2 teaspoon of starch, season with salt and peppersprinkle some chopped fresh basil leaves.
Serve with fresh bread or garlic bread.
Bon appetite!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu