sâmbătă, 28 aprilie 2012

Pui dulce acru cu orez cu ouPui dulce acru cu orez cu ou

Ingrediente:

- 1 piept de pui
- o bucata de ananas;
- 5 oua;
- faina;
- amidon;
- sos de soia;
- zahar,
- otet;
- sare;
- ulei de palmier;
- ulei floarea soarelui;
- 1 lingura pasta de tomate;

Pentru sos pregatim intr-un recipient 2-3 linguri de zahar, 2-3 linguri de otet, un varf de sare, 1 lingura de pasta de tomate si 150-200 ml de apa, dizolvam separat 2 lingurite de amidon in putina apa si adaugam la amestecul de mai sus. In 3-4 linguri de ulei prajim timp de 2 minute ananasul taiat cubulete si adaugam sosul obtinut mai sus, amestecam pana se leaga si devine translucid.
Punem orezul la fiert(preferabil la abur, daca aveti oala speciala de orez) cu putina sare, aveti grija sa fie fiert dar nu pilaf!!!
Taiem pieptul de pui in fasii subtiri si il asezonam cu sare si piper, batem doua oua in care incorporam o lingurita de sos de soia si o lingurita de amidon dizolvat in prealabil, omogenizam. Punem uleiul de palmier(poate fi si de floarea soarelui dar cel de palmier nu se arde si este mai sanatos!) la incins, trecem puiul intai prin faina apoi prin ou si apoi din nou prin faina si il prajim pana devine auriu.
Scurgem orezul foarte bine, intr-un wok punem 40 ml de ulei la incins, batem 2-3 oua ca pentru omleta si le adaugam in uleiul foarte incins, lasam sa se formeze putin oul dupa care incepem sa taiem bucati cu lingura de lemn omleta formata, cand oul s-a prajit adaugam orezul si il incorporam, dupa 4-5 minute orezul cu ou este gara!
Plating: asezati puiul pe farfurie si puneti soul peste acesta sau puteti incorpora puiul in sos. Pofta buna!Sweet sour chicken with rice with egg

Ingredients:

- 1 chicken breast
- 1 piece of pineapple;
- 5 eggs;
- Flour;
- Starch;
- Soy sauce;
- Sugar,
- Vinegar;
- Salt;
- Palm oil;
- Sunflower oil;
- 1 tablespoon tomato paste;
To prepare sauce in a pot 2-3 tablespoons sugar, 2-3 tablespoons of vinegara pinch of salt1 tablespoon tomato paste and 150-200 ml of waterdissolve 2 tablespoons of starch separately in some water and add to above mixture. Put 3-4 tablespoons of oil and fry for 2 minutes the pineapple cut in small cubes, add the obtained above saucemix to bind until becomes translucentPut the cooked rice (preferably steamif you have special pot of ricewith salt, be sure is not overcooked!Cut chicken into thin strips and season with salt and pepper itbeat two eggs and incorporate a teaspoon of soy sauce and a teaspoon of starch dissolved previously, homogenized. Put the palm oil (can be sunflower but the palm does not burn and it's healthy!) to hot, put the chicken first in flour then egg and then again in flour and fry till it becomes goldenDrain rice well, in a wok, put 40 ml of hot oilbeat 2-3 eggs as for scrambled eggs and add them in very hot oillet them form little egg then start to cut pieces with wooden spoon omelette formed, add the rice, after 4-5 minutes  the rice with egg is done.Plating: Place chicken on plate and put the souce over it or you can incorporate chicken in sauceBon appetite!Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu