Pagini

miercuri, 25 aprilie 2012

Pollo alla Zingara



Pollo alla zingara, sau pe romaneste "pui tiganesc" cu garnitura de cartofi sotati in ulei de masline si untura de rata cu rozmarin proaspat:
Ingrediente:
- 2 bucati piept de pui,
- 200g mazare proaspata;
- 200g ciuperci proaspete;
- 50 ml vin spumant demisec;
- 100ml iaurt grecesc;
- 200 ml smantana;
- 350g mozzarela;
- 1 lingura de pasta de tomate;
- 1 lingurita amidon;
- 3 cartofi noi;
- busuioc si rozmarin proaspat;
- sare si piper proaspat macinat;
- 50g unt;
- 50ml ulei masline extravirgin;
Pentru inceput taiem bucatile de pui in felii groase de 1,5 cm le asezonam cu sare, piper si putin ulei de masline apoi le frigem pe gratar(daca nu aveti gratar de pus pe aragaz se poate frige si intr-o tigaie nonabraziva) cand sunt gata le ungem cu putin unt; Fierbem mazarea;
Taiem ciupercile le asezonam cu sare si piper si le sotam in unt amestecat cu ulei de masline,  cand sunt aproape gata adaugam mazarea(care a fiert deja), dupa 2-3 minute adaugam pasta de tomate, dupa alte 2 minute adaugam vinul spumant, reducem timp de 2 minute dupa care adaugam iaurtul grecesc si smantana si putin busuioc, adaugam o lingurita de amidon, pastram sosul pe foc pana se leaga;
Cartofii ii taiem in patru bucati si ii punem la fiert, cand sunt aproape fierti ii scurgem bine si peste ei adaugam ulei de masline, sare , piper, ulei de masline si rozmarin, ii punem intr-o tava si inainte de a ii introduce in cuptor ii ungem cu putina untura de rata, se tin la cuptor la foc maxim pana cand se rumenesc, intorcandu-i cand este necesar;
Platingul in mod ideal se face in forme individuale de ceramica sau jena, se pune intai pieptul de pui apoi sosul si la final mozzarela taiata felii se gratineaza la cuptor timp de 5-7 minute.
Pare mai complicat dar nu este, incercati si nu veti regreta, pofta buna!



Pollo alla Zingara, or "Gypsy chicken 'with potatoes sauté in olive oil and lard with fresh rosemary rate:
ingredients:
- 2 pieces chicken,
- 200g fresh peas;
- 200g fresh mushrooms;
- 50 ml medium dry sparkling wine;
- 100ml Greek yogurt;
- 200 ml cream;
- 350g mozzarella;
- 1 tablespoon tomato paste;
- 1 teaspoon starch;
- 3 new potatoes;
- Basil and fresh rosemary;
- Salt and freshly ground pepper;
- 50g butter;
- 50ml olive oil;
First cut the chicken into 1.5 cm thick slices of seasoned them with salt, pepperand a little olive oil then roast on the grill (grill if you can put on the stove in a pan hot and nonabrasive) when are ready to Brush with some butter, cook the peas;
Cut mushrooms seasoned with salt and pepper them and they sotam in olive oilmixed with butter, you are almost done add the peas (which are alreadycooked), after 2-3 minutes add the tomato paste, after another 2 minutes add thesparkling wine reduce for 2 minutes then add cream and Greek yogurt and a little basil, add a teaspoon of starch to keep the fire sauce to bind;
Potatoes, cut them into four pieces and put them to boil, they are almost cookeddrain them well and add the olive oil over them, salt, pepper, olive oil and rosemary, put them in a tray before them into Brush them with some fat ovenrate is related to fire up the oven until browned, turning them when necessary;
Plating is ideally in individual ceramic forms, place the chicken first and then the final sauce and sliced ​​mozzarella is gratineaza the oven for 5-7 minutes.
Sounds complicated but it is, try and you will not regret it, bon appetite!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu