Pagini

joi, 21 noiembrie 2013

Supa crema de dovleac







Mi-am tot propus an de an sa fac supa de dovleac si totusi bietul dovleac ajungea inevitabil placinta! Pana ieri cand am zis stop, supa de dovleac "it is":)) Si nu mi-a parut rau, niste arome deosebite: o combinatie de dulce cu picant cu arome de salvie si rozmarin, ghimbir si ... paine gratinata cu parmezan. Iata reteta:


Supa de dovleac

Ingreduente:

- 1 kg dovleac placintar;
- o ceapa rosie;
- un morcov;
- o crenguta de rozmarin
- 1/2 telina medie;
- o lingurita de ghimbir razuit;
- 2 sau 3 peperoncinni(dupa gust)
- 3 catei de usturoi;
- 1 litru de supa de legume;
- 6-7 frunze de salvie;
- 50 ml ulei de masline;
- sare si piper;
- 100 ml smantana dulce de gatit;
- paine chiabatta;
- parmezan zazuit;

Pentru inceput punem la incins uleiul de masline in care punem frunzele de salvie intregi, le scoatem pe un servetel de hartie imediat ce devin crocante. In uleiul astfel aromatizat adaugam ceapa, telina, morcovul(taiate bucati medii), usturoiul si ghimbirul(razuite) apoi calim 7-8 minute, adaugam dovlecul taiat bucati, dupa 5 minute adaugam supa de pui, rozmarinul si peperoncinni. Asezonam cu sare si piper. Dupa alte 15 minute, verificam daca legumele sunt fierte, daca sunt blendam totul cu un blender vertical. Adaugam smantana si supa este gata.
Sevim cu ciabatta gratinata cu ulei de masline si parmezan! Pofta buna!!
Tip: Daca doriti sa fie de post, inlocuiti smantana cu una vegetala si serviti cu garlic bread!!










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu