Pagini

luni, 23 aprilie 2012

Aglli al Ollio e Peperoncini con Gamberi Picanti







Incep cu o reteta simpla si extrem de gustoasa, toti cei care iubesc bucataria italieneasca au mancat spaghetti A.O.P si mai mult ca siguri separat creveti picanti, ceea ce va propun eu este o combinatie!
Ingrediente:
- spaghetti no 5, 350g;
- usturoi, o capatana,
- ulei de masline extravirgin, 120 ml;
- peperoncini, 2-4 buc(dupa gust);
- creveti proaspeti, 300g;
- sare de mare;
- piper proaspat macinat;
- busuioc proaspat;
- parmezan,
Se pun spaghetele la fiert, nu uitati sa agaugati sare de mare la fiert si o lingura de ulei de masline, intre timp ne apucam de sos, usturoiul se taie fasii iar peperoncini se marunteste, se pune uleiul la incins, adaugam usturoiul, cand acesta s-a aurit adaugam si peperoncini, intr-un minut se adauga si crevetii decorticati, acestia se tin 1-2 minute pe fiecare parte dupa care se scot pe o farfurie; se scurg pastele si se adauga in sosul de ulei abia obtinut, se adauga busuiocul proaspat tocat destul de mare.
"Platingul"(asezarea in farfurie) este uneori ceea ce scoate o mancare din anonimat, se aseaza intai pastele, apoi crevetii si deasupra parmezan si verdeata.
Pofta buna!


Start with a simple recipe and very tastyall those who love Italian cuisine atespaghetti AOP and most likely separated spicy shrimp, which I propose is a combination!
ingredients:
- No 5 spaghetti350g;
- Garlic, a skull,
- Olive oil, 120 ml;
- Peperoncini, 2-4 pieces (to taste);
- Fresh prawns300g;
- Sea salt;
- Freshly ground pepper;
- Fresh basil;
- Parmesan,
Place the cooked spaghettido not forget to add it to boil sea salt and a tablespoon of olive oilmeanwhile we start the saucegarlic and cut stripspeperoncini divide, place in hot oiladd garlicwhen it to add gold andpeperoncini in a minute and add shrimp shelled, they were held 1-2 minutes on each side then remove to a platedrain pasta and add to sauce just got oil, addbasil rather than chopped.
"Plateing" (plate layoutis sometimes what crowds out a dishpasta is placed firstthen shrimp and parmesan on top and green.
Bon appetite!


Un comentariu:

  1. Anonim11:59:00

    bun sis. astept ceva mai nou k pe mine m-ai dat gata de mult cu reteta asta... ti pup

    RăspundețiȘtergere