sâmbătă, 26 mai 2012

Ciorba de pui cu tarhonO reteta pe care o am de la bunica mea, este o ciorba care se face destul de mult in Ardeal, seamana ca si consistenta si gust cu ciorba de burta dar este mai light si mai aromata de la tarhon, iata reteta ...

Ciorba de pui cu tarhon

Ingrediente:
 - 1 pui;
 - 500g smantana;
 - 50 ml otet;
 - 3 catei de usturoi;
 - 4 oua;
 - o legatura de tarhon;
 - sare;
 - piper;
 - 1 ceapa;
 - 2 morcovi;
 - 4-5 cartofi medii;

Se pune puiul la fiert, impreuna cu ceapa, usturoiul si morcovii (intregi) si jumatate din legatura de tarhon, se asezoneaza cu sare; Intre timp se bat ouale impreuna cu smantana cu ajutorul unui mixer.
Curatati cartofii si taiati-i in 4 bucati si cand puiul este aproape fiert adaugati-i in oala. Cand puiul, morcovii si ceapa s-au fiert scoateti-i din oala. Puneti otetul si fierbeti pana ce cartofii sunt gata. Cand totul este fiert dregeti cu oul si smatana, la foc foarte mic si amestecand continuu sa nu se taie. La final adaugati restul de tarhon si puiul dezosat. Pofta buna!

A recipe I have from my grandmother, is a soup that is pretty much inTransylvania, looks like consistency and taste of borsch, but is more light and more flavors of tarragon, here's the recipe ...

Chicken soup with tarragon

Ingredients:
  - 1 chicken;
  - 500g sour cream;
  - 50 ml vinegar;
  - 3 cloves of garlic;
  - 4 eggs;
  - A bunch tarragon;
  - Salt;
  - Pepper;
  - 1 onion;
  - 2 carrots;
  - 4-5 medium potatoes;

Place chicken to boil with onion, garlic and carrots (whole) and about half of the tarragon, season with salt.  Meanwhile beat eggs and cream with a blender.
Clean potatoes and cut them into 4 pieces and when the chicken is almost cooked add them to pot. When the chicken, carrots and onions were cooked remove from pan. Put the vinegar and cook until the potatoes are ready. When everything is cooked put the egg at very low heat and stir. Finally add the remaining tarragon and boneless chicken. Bon appetite!
 New! Click the words above to edit and view alternate translations. DismissNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu