Pagini

vineri, 4 mai 2012

Tiramisu cu fructe de padure




Astazi va propun un desert racoritor si totodata extrem de delicios ... tiramisu, ingredientele sunt pentru o tava mare, puteti reduce la jumatate ingredientele pentru o tava mai mica sau portii individuale!

Tiramisu cu fructe de padure

Ingrediente:
- 1 kg branza mascarpone;
- 5 oua;
- 6 linguri de zahar;
- vanilie;
- lapte;
- visinata(daca nu aveti atunci sirop de fructe de padure);
- fructe de padure proaspete(sau congelate);
- piscoturi - savoiardi(2 pungi mari);

In doua boluri separam albusul de galbenus, galbenusul impreuna cu zaharul il frecam pana se topeste zaharul(preferabil cu mixerul), adaugam putina vanilie si incorporam cu grija mai intai branza mascarpone si apoi jumatate din cantitatea de albus batut spuma(ca pentru bezea insa fara zahar).
Intr-un bol amestecam laptele caldut cu putina visinata(sau sirop), introducem pentru cateva secunde piscotul in siropul astfel facut si facem un strat de piscoturi insiropate apoi un strat de crema din nou un strat de piscoturi si deasupra un nou strat de crema. Punem cu generozitate fructe de padure si avem un desert delicios cu care impresionam si cel mai mare critic culinar!
Sfat: consumati tiramisu dupa ce a stat in prealabil cel putin 6h in frigider(in tot acest timp crema se intareste si gusturile se imbina). Pofta buna!



Today we offer a refreshing dessert and also very delicious one ... Tiramisu, the ingredients are to a large roasting panyou can halve the ingredients for a smaller tray or individual servings!

"Tiramisu with wild berries"

ingredients:
- 1 kg mascarpone cheese;
- 5 eggs;
- 6 tablespoons sugar;
- Vanilla;
- Milk;
- Cherry liquior (or berries syrup);
- Fresh berries (or frozen);
Savoiardi (2 large bags);

In two separate bowls yolk whites, mix yolks with sugar until sugar
 melts(preferably with a mixer), add a little vanilla and incorporate carefully first mascarpone cheese and then half of the the whipped egg-white foam.
In a bowl mix with a little warm milk with syrup, introduce for a few seconds cracker in syrup so we do a layer of savoiardi then a layer of cream, again a layer of savoiardi and another layer of cream on top. On top put generously berries and have a delicious dessert that impress and biggest food critic!
Tipeat tiramisu after putting it previously in the refrigerator at least 6 h (during this time hardens and tastes blends). Bon appetite!
   



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu