Pagini

marți, 21 august 2012

Baby caracatita si creveti la gratar


Recunosc, iubesc fructele de mare indiferent de felul in care sunt preparate, si daca sunt facute la gratar cu o salata perfecta si un dresing pe masura, atunci cu atat mai mult!!

Baby caracatita si creveti la gratar

Ingrediente:

- baby caracatita, 500g(preferabil proaspata);
- creveti proaspeti 500g;
- ulei  de masline 50ml;
- sare si piper;
- o lamaie;
- cimbru proaspat;
- salata iceberg;
- o para;
- iaurt grecesc 200 ml;
- maioneza 1 lingura;
- usturoi 3 catei;
-8  rosii cherry;

Incepe prin a curata si spala, caracatita, dupa aceea le facem o marinata din o lamaie, piper, sare, ulei de masline, un catel de usturoi si cimbru(lasam la frigider 24h!!). OK daca nu avem timp alegem planul B, fierbem caracatita in marinata la care se adauga 1 litru de apa timp de 10 minute. Punem caracatita pe frigarui la fel si crevetii pe care dupa care asezonam cu sare, piper si ulei de masline. Tinem te gratar 2 minute pe fiecare parte si este gata!
Pentru sos pisam 2 catei de usturoi, adaugam iaurtul grecesc si maioneza si asezonam cu sare si piper.
Curatam salata iceberg, taiem rosiile cherry in doua si para in bucati destul de mari, asezonam cu sare si piper si adaugam sos de usturoi, peste aceasta adaugam, frigaruile de creveti, si caracatita.
Pofta buna!


I admit, I love seafood regardless of how they are prepared, and if done perfectly grilled with a salad and a dressing, then even more!

Grilled baby octopus and shrimp

ingredients:

- 500g baby octopus (preferably fresh);

- 500g fresh prawns;

- 50ml olive oil;

- Salt and pepper;

- A lemon;

- Fresh thyme;

- Iceberg lettuce;

- A pear;

- Greek yogurt 200 ml;

- 1 tablespoon mayonnaise;

- 3 cloves garlic;

-8 Cherry tomatoes;



Start by cleaning and washing octopus, then we make a marinade from a lemon, pepper, salt, olive oil, a clove of garlic and thyme (leave in fridge 24 hours!). OK if you do not have time  choose plan B, boil octopus in marinade plus 1 liter of water for 10 minutes. Put octopus and shrimp on skewers then season with salt, pepper and olive oil. Keep your grill 2 minutes on each side and is ready!

  For the sauce put 2 cloves garlic, Greek yogurt and add mayo and season with salt and pepper.

Clean iceberg lettuce, cherry tomatoes cut in half and pare quite large pieces, season with salt and pepper and add the garlic sauce, add over the shrimp and octopus skewers

Bon appetite!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu