Pagini

duminică, 19 august 2012

Quesadilla de pui



O mancare pe gustul intregii familii, copii o iubesc, dar poate fi facuta si pentru o petrecere cu prietenii, se face foarte repede si este delicioasa, si unde mai pui ca merge de minune cu un pahar de bere rece! Reteta de quesadilla:

Quesadilla de pui

Ingrediente (pentru 4 persoane):

- un piept de pui;
- 150 g cascaval;
- 2 rosii;
- 2 cepe verzi;
- cimbru proaspat;
- sare si piper;
- lipii;
- 50 ml ulei de masline;
- 1 ardei iute (numai pentru cine doreste picant);
- 30g unt;

Puiul se taie file si se asezoneaza cu sare, piper si putin cimbru impreuna cu cateva picaturi de ulei de masline. Se pune la incins o tigaie non abraziva. Se pune puiul cand aceasta este foarte incinsa, il lasam cateva minute pana cand vedem ca s-a facut pana la jumate si il intoarcem. Il umgem cu unt si mai asezonam cu sare si piper. Cand s-a facut si pe partea celalta il scotem si il lasam sa se odihneasca.
Taiem rosiile cubulete mici, ceapa verde de asemeni marunt si ardeiul iute, adaugam ulei de masline sare si cimbru. Radem cascavalul. Punem o tigaie la incins in care pe rand incalzim doua lipii unse in prealabil cu putin ulei de masline. Pliem lipiile asfel incat sa incapa in tigaie doua lipii, in interior umplem cu un strat de cascaval, pui taiat fasii si salsa. Acoperim si lasam cateva minute la foc mic. Intoarcem o singura data si obtinem o quesadilla crocanta si delicioasa. Serviti cu salsa si daca doriti un fusion preparati si un tzatziki, merg de minune impreuna! Pofta buna.




A taste food the whole family, kids love it, but it can be done for a party with friends is very easy and is delicious, and goes great with a glass of cold beer!

Chicken Quesadilla

Ingredients (for 4 people):

- A chicken breast;
- 150 g yellow cheese;
- 2 tomatoes;
- 2 green onions;
- Fresh thyme;
- Salt and pepper;
- Pita bread;
- 50 ml olive oil;
- 1 hot pepper (only for those who want spicy);
- 30g butter;

Cut chicken fillet and season with salt, pepper and a little thyme along with a few drops of olive oil. Place in hot skillet non abrasive. Place chicken when it is very hot, leave it a few minutes until we see that it made ​​it halfway and back.  Put butter over the meat and season with salt and pepper. When is done on the other side take it out and leave it to rest.
Cut tomatoes into small cubes, chopped green onion and chilli also, add olive oil salt and thyme. Laugh cheese. Put the pan in hot glued one by one heat two previously greased with a little olive oil. Put griddles so that she would fit into two pita bread pan, fill the inside with a layer of cheese, cut chicken strips and salsa. Cover and let simmer a few minutes. Turn once and get a quesadilla crispy and delicious. Serve with salsa and if you want a fusion dishes make a tzatziki, go great together! Enjoy your meal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu