Pagini

sâmbătă, 15 septembrie 2012

Somon in foetaj (salmon en croute)



O, reteta, din bucataria frantuzeasca care va va delecta simturile! Nu fugiti de ea este usoara iar rezultatul va transforma intr-un Chef de 5 stele!:))

"Somon in foetaj"

Ingrediente;

- o bucata de file de somon,(partea mai groasa), fara piele;
- o legatura de busuioc;
- 20-30 grame de unt;
- o foaie de foietaj;
 - un ou;
- mac sau susan optional;
- sare si piper;
- coaja de lamaie;

Spalati si uscati, somonul, taiati fileul in doua(ca pe un sandwich) dar nu de tot. Intr-un castron topiti untul si amestecatil cu busuiocul tocat marunt, sare, piper si coaja de lamaie. Intindeti pasta de busuioc in interiorul somonului. asezonati cu sare si piper.
 Pregatiti foaia de foietaj, peste putina faina intindeti-o putin. Plasati bucata de somon in mijoc, ungeti foaia pe interior cu ou batut si asezonati cu sare si piper.
Impachetati somonul avand grija sa fie sigilat peste tot. Puneti-l intr-o tava nonabraziva unsa cu putin unt in prealabi..
Ungeti cu ou si presarati mac sau susan. Faceti cateva crestaturi( de suprafata) pe coca pentru decor.
Introduceti un cuptorul incins, tineti 25-30 de minute la 180 de grade celsius sau pana cand este auriu!
Serviti cu cartofi cu rozmarin! Pofta buna!



A recipe from French cuisine that will delight your senses! Do not run from it is easy and the result will turn into a 5-star Chef! :))

Salmon en croute

Ingredients;

- A piece of, salmon fillet, (the thicker) without skin; 

- A bunch of basil; 
- 20-30 grams of butter;
- A sheet of pastry

 - An egg;
- Poppy or sesame optional;
- Salt and pepper;
- lemon zest;



Wash and dry, salmon fillet, cut into two (like a sandwich) but not til the end. In a bowl, melt the butter and chopped basil mix with salt, pepper and lemon zest. Spread basil paste inside the salmon. season with salt and pepper.

  Prepare pastry sheet, spread it over a little flour little. Place piece of salmon in the middle, brush with beaten egg inside sheet and season with salt and pepper.

Salmon wrap with care to be sealed everywhere. Put it in a pan greased with a little butter.

Brush with egg and sprinkle with poppy or sesame. Take a few notches (surface) on the dough setting.
Enter a hot oven, keep 25-30 minutes at 180 degrees Celsius or until is golden!

Served with rosemary potatoes! Bon appetite!






2 comentarii:

  1. Delicios, ne place foarte mult somonul!

    RăspundețiȘtergere
  2. E o reteta cu care ma mandresc tare, multumesc de vizita si voua succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere