miercuri, 27 iunie 2012

Calamari cu sos de usturoi si ceapa verde



Am mancat acesti calamari extraodinari in Istanbul, de atunci am incercat sa-i regasesc fie in Spania, Italia, .. la noi ce sa mai zic.. si dupa incercari nenumarate si putin google translate din turca in romana iata ... calamarii perfecti!!! Incercati-i! "Calamari":

Calamari cu sos de usturoi

Ingrediente:

- 500g inele de calamar;
- 200g faina;
- 2 lingurite de bicarbonat de sodiu;
- 200 ml lapte;
- 200 ml iaurt grecesc;
- 3 linguri de maioneza;
- 3 catei de usturoi;
- un fir de ceapa verde;
- 300 ml ulei de palmier;
- sare si piper;

Puneti calamarii in lapte timp de 30-40 minute. Amestecati  faina cu bicarbonatul. Puneti uleiul la incins, cand acesta este foarte incins puneti calamarii asezonati cu sare si piper, trecuti prin faina, prajiti-i pana ce devin aurii. Pentru sos amestecati usturoiul pisat cu maioneza si iaurtul grecesc si puneti firul de ceapa tocat foarte marunt.
Si gata ... Pofta buna!!


I ate extraordinary calamari in Istanbul, then attempt to be found in Spain, Italy .. in Romania what to say .. and after many attempts and a little google translate from Turkish to Romanian here ...the perfect calamari!!



Calamari with garlic sauce

Ingredients:

- 500g squid rings;
- 200g flour;
- 2 teaspoons baking soda;
- 200 ml milk;
- 200 ml Greek yogurt;
- 3 tablespoons of mayonnaise;
- 3 cloves of garlic;
- A green onion;
- 300 ml palm oil;

Place calamari in milk for 30-40 minutes. Mix flour with baking soda. Put oil to hot, when very hot put past calamari that were already put in flour, fry until golden brown. For garlic sauce mixed with mayonnaise and Greek yogurt and put a wire onion finely chopped.
And ready ... Bon appetite!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu