Pagini

duminică, 10 iunie 2012

Home made gnocchi with four cheeses and pistachios




A fost o provocare, nu mai facusem niciodata gnocci in casa, dar am zis ... "why not" si este mult mai usor decat pare la prma vedere! "Gnocci":

Home made gnocchi with four cheeses and pistachios 

Ingredients:

- 6 cartofi;
- 2 cani de faina;
- 2 galbenusuri de ou;
- 100 g branza gorgonzola;
- 100 g danish blue cheese;
- 100g parmezan;
- 1 cutie smantana dulce;
- fistic;
- sare;

Incepem cu partea mai grea a retetei, si anume gnocchi, fierbem cartofii in coaja, cat sunt inca calzi ii curatam si ii dam pe razatoarea mare, incorporam faina, galbenusurile de ou(batute in prealabil) si o lingurita de sare. Framantam incet cu mana( nu folosim mixer sau alte ustensile!!!). Facem cateva role din coca si taiem la o dimesiune de 3-4 cm.



Punem apa la fiert cu putina sare. Intre timp radem pe razatoarea mare banza gorgonzola si danish blue si pe razatoarea mica parmezanul. Punem la incins o cratita si adaugam la inceput smantana dulce dupa care adaugam branzele si le lasam sa se formeze un sos omogen. La sfarsit adaugam fisticul pisat cu o sticla. Cand apa clocoteste punem gnocci la fiert si ii lasam pana ce ies la suprafata. Se scot direct pe farfurii si peste ei se pune sosul si de final putin parmezan Pofta buna!



It was a challenge, I never done home made gnocci, but I said ... "why not" and is much easier than it looks like!

Home made gnocchi with four cheeses and pistachios

Ingredients:

- 6 potatoes;
- 2 cups flour;
- 2 egg yolks;
- 100 g gorgonzola cheese;
- 100 g Danish blue cheese;
- 100g parmesan;
- 1 can of cream;
- Pistachios;
- Salt;

We start with the hardest part of the recipe, the gnocchiboil the potatoes in the skin, clean them while they are still warm and give him the gratedincorporatethe flour, egg yolks (beaten in advanceand a teaspoon of saltKnead gently by hand (do not use mixer or other tools!). Make a few rolls of dough and cut to 3-4 cm dimes.
Put water to boil with salt. Meanwhile laugh on grated gorgonzola and Danishblue and small grated Parmesan cheese. Heat a saucepan and add the heavy cream and then start adding the cheeses  and let them form a homogeneous sauceFinally add the crushed pistachios. When water boils, boil gnocci and leave them until they surfaceRemove on plates and put sauce over, and for finish some parmesan. Enjoy!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu