sâmbătă, 2 iunie 2012

Tiramisu


"Tiramisu" - reteta clasica


Ingrediente:
- 1 kg branza mascarpone;
- 5 oua;
- 6 linguri de zahar;
- vanilie;
- cafea cu amareto;
- cacao
- piscoturi - savoiardi(2 pungi mari);

In doua boluri separam albusul de galbenus, galbenusul impreuna cu zaharul il frecam pana se topeste zaharul(preferabil cu mixerul), adaugam putina vanilie si incorporam cu grija mai intai branza mascarpone si apoi jumatate din cantitatea de albus batut spuma(ca pentru bezea insa fara zahar).
Intr-un bol punem cafeaua cu putin amareto, introducem pentru cateva secunde piscotul in cafea si facem un strat de piscoturi insiropate apoi un strat de crema din nou un strat de piscoturi si deasupra un nou strat de crema. Punem cu generozitate cacao si avem un desert delicios cu care impresionam si cel mai mare critic culinar!
Sfat: consumati tiramisu dupa ce a stat in prealabil cel putin 6 h in frigider(in tot acest timp crema se intareste si gusturile se imbina). Pofta buna
Tiramisu

Ingredients:

- 1 kg mascarpone cheese;
- 5 eggs;
- 6 tablespoons sugar;
- Vanilla;
- Coffe;
- Amareto liquior;
- cocoa;
Savoiardi (2 large bags);

In two separate bowls yolk whites, mix yolks with sugar until sugar
 melts(preferably with a mixer), add a little vanilla and incorporate carefully first mascarpone cheese and then half of the the whipped egg-white foam.
In a bowl mix coffe with amareto, introduce for a few seconds cracker in coffe so we do a layer of savoiardi then a layer of cream, again a layer of savoiardi and another layer of cream on top. On top put generously cocoa and have a delicious dessert that impress and biggest food critic!
Tipeat tiramisu after putting it previously in the refrigerator at least 6 h (during this time hardens and tastes blends). Bon appetite!
   


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu