Pagini

joi, 4 octombrie 2012

Salau meuniere







Probabil ca toti am incercat sa facem "salau meuniere" cu legume gratinate, dar iata si reteta mea, inbunatatita, zic eu, fata de cea pe care o facea mama, voi decideti daca este asa!!!


Salau meuniere cu legume gratinate

 Ingrediente:

- file de salau;
- faina;
- 2 oua;
- sare
- piper;
- cimbru;
- ulei de masline;
- ulei de floarea soarelui;
- 30ml lapte;

Se amesteca faina cu sare, piper si putin cimbru, se bat ouole bine si la sfarsit se adauga si doua linguri de lapte si se mai bat inca putin dupa care se asezoneasa cu sare si piper.
Se asezoneaza pestele cu sare si piper. Punem la incins intr-o tigaie nonabraziva ulei de masline amestecat cu ulei de foarea soarelui. Cand acesta este incins dar nu fumegand adaugam pestele trecut prin faina si prin ou. Prajiti poana ce devine auriu.
Serviti cu legume gratinate si vinegreta!
Pofta buna!


Perhaps all we have tried to "perch meuniere" with oven grilled vegetables, here is my recipe, better, I think, than the one my mom made​​, if so you decide!

Perch meuniere with oven grilled vegetables
 

 Ingredients:

- Perch fillet;
- Flour;
- 2 eggs;
- salt
- Pepper;
- Thyme;
- Olive oil;
- Sunflower oil;
- 30ml milk;

Mix flour with salt, pepper and a little thyme, beat the eggs well and finally add two tablespoons of milk and continue beating a little after that season with salt and pepper.

Season fish with salt and pepper. We nonabrasive heated in a pan with olive oil mixed all too sun. When it is hot but not smoking put fist in flour after in egg and again in flour and fry until it becomes golden.
Serve with oven cooked vegetables and vinaigrette!

Bon appetite!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu