marți, 6 noiembrie 2012

Ciorba de burta







Ciorba de burta este o mancare care fie iti place la nebunie fie nu iti place deloc! Ei bine mie si familiei mele ne place foarte mult! Multa lume spune ca este complicat de facut dar parerea mea este ca se face foarte usor si intr-un timp destul de scurt.

Ciorba de burta

Ingrediente:
- burta 1,2 kg;
- smantana 700 ml;
- 4 oua;
- 2 morcovi;
- 4 catei de usturoi;
- 2 cepe;
- cub de legume organic;
- otet;
- 30 ml ulei;

Punem la fiert burta impreuna cu o ceapa si un morcov ambele intregi, sare si un cub de legume. Eu prefer sa o fierb in oala sub presiune deoarece este gata in 20-30 de minute. Cand s-a fiert scoatem burta sa se raceasca, si de asemeni scoatem si morcovul si ceapa(pe aceste le aruncam). Intr-o cratita mica calim in 30 ml de ulei o ceapa tocata marunt, un morcov dat pe razatoarea mica si patru catei de usturoi pisati. Adaugam legumele calite in ciorba, lasam sa fiarba cateva minute dupa care adaugam 50 ml de otet. Intr-un castron batem ouale si le amestecam cu smatana. Reducem focul si adaugam smantana cu ou in ciorba amestecand energic cu un tel sa nu se branzeasca. Taiem burta fasiute si o adaugam in ciorba. Mai fierbem cateva minute amestecand.
Serviti cu ardei iute, smantana si paine proaspata!
Pofta buna!!

Sfat - desi este mai gustoasa cu smantana grasa de 25-30% grasime, este mult mai sanatoasa si foarte gustoasa si cu smantana de 12% grasime!!






Tripe soup is a dish that either you love it or you do not like at all! Well me and my family really like us! Many people say it is difficult to make but  my opinion is that it is very easy and in a short amount of time.

Tripe soup
 

Ingredients:

- Belly 1.2 kg;

- Cream 700 ml;

- 4 eggs;

- 2 carrots;

- 4 cloves of garlic;

- 2 onions;

- Cube organic vegetables;

- Vinegar;

- 30 ml oil;

We cook belly along with a whole onion and a carrot, salt and vegetable cube. I prefer to cook in pressure cooker because it's ready in 20-30 minutes. When you boil out belly to cool, and also remove and carrots and onions (these we throw). In a small saucepan in 30 ml of oil we stir a chopped onion, a  grated carrot and four garlic cloves, minced. Add fried vegetables in broth, let it simmer for a few minutes then add 50 ml of vinegar. In a bowl beat eggs and mix them with sour cream. Reduce heat and add cream soup with egg stirring vigorously with a whisk. We cut belly in strips and add to the soup. Simmer a few minutes stirring.

Serve with chilli, cream and fresh bread!

Bon appetite!

Tip - although it is more palatable with heavy cream 25-30% fat, is much healthier and very tasty with cream 12% fat!





2 comentarii:

  1. La noi in familie sta asa, mie nu-mi place deloc dar sotul e innebunit! La un moment dat cred ca ar trebui sa ma apuc si eu sa o fac :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa cum spuneam este "love or hate", dar poate daca o faci tu cine stie?:))

    RăspundețiȘtergere