Pagini

joi, 1 noiembrie 2012

Cannelloni cu sos ragu





Daca va ganditi ca ar fi momentul sa va impresionati familia sau de ce nu invitatii, cu reteta de mai jos nu veti da gres ...

Cannelloni cu sos ragu

Ingrediente:

- 500g pulpa de vitel tocata;
- 1 cutie de paste, cannelloni;
- 500g rosii proaspete;
- 2 linguri pasta de tomate;
- 50 ml vin rosu;
- 1 morcov;
- 1 ceapa rosie,
- 1/4 telina;
- 4 catei de usturoi;
- busuioc proaspat;
- sare de mare;
- piper proaspat macinat;
- 50 ml ulei de masline extra virgin;
- 250 ml lapte;
- 50g unt,
- 1 lingura de faina;
- 250 g mozzarela;

Se pune uleiul la incins, se adauga prima data ceapa taiata cubulete, dupa 2 minute adaugam morcovul si telina rase pe razatoarea mica si in final usturoiul pisat. Cand legumele s-au sotat adaugam carnea tocata, amestecam pana ce carnea se prajeste, asezonam cu sare si piper, adaugam vinul si reducem cateva minute. In acest timp decojim rosiile si le taiem cubulete mici, le adaugam sosului impreuna cu cele doua linguri de pasta de tomate si busuioc, lasam sa fiarba aproximativ 15 minute adaugand apa (50 ml) daca este nevoie.  Intre timp pregatim sosul besamel, intr-o cana amestecam laptele cu faina si putina sare, punem o cratita pe foc si punem untul la topit, adaugam compozitia din cana si anestecam pana ce obtinem consistenta aluatului de clatita.
Montam cannelonni astfel:
- tapetam tava cu sos besamel si cu ajutorul unei lingurite umplem caneloni cu sosul ragu (cat mai fierbinte) le asezam in tava si peste acestea punem sos besamel, deasupra adaugam mozzarela din belsug!Se tin la frigider timp de 4-6h!!!
Inainte de servire se introduc la cuptor timp de 15 minute! Se pot servi cu salata de rucola si baby spanac! Pofta buna!



If you think it's time to impress family and gueststhe recipe below will not fail you...

"Cannelloni with ragu"

ingredients:

- 500g diced leg of veal;
- 1 can of cannelloni paste;
- 500g fresh tomatoes;
- 2 tablespoons tomato paste;
- 50 ml red wine;
- 1 carrot;
- 1 red onion,
- 1/4 celery;
- 4 cloves of garlic;
- Fresh basil;
- Sea salt;
- Freshly ground pepper;
- 50 ml extra virgin olive oil;
- 250 ml milk;
- 50g butter
- 1 tablespoon flour;
- 250 g mozzarella;

Place in hot oil, add diced onion firstafter 2 minutes add carrots and celery small races and finally grated garlicWhen you add the sauteed vegetables were chopped meatstirring until the meat is friedseasonwith salt andpepperadd wine and reduce a few minutesMeanwhile peel the tomatoes and cut them into small cubesadd to sauce with two tablespoons of tomato paste and basil and let it simmer about 15 minutes adding water (50 mlif necessary.Meanwhile prepare sauce besamel, one cup milk mix the flour and saltput in a pan and put melted butteradd mixture from the can until pancake dough consistency.
Make cannelonni as follows:
- put besamel sauce on tray and fill with a teaspoon the caneloni with ragu sauce (as hot) lay to tray and put besamel overadd mozzarella on topkept in the refrigerator for 4-6h!
Before serving is placed in the oven for 15 minutesServe with rucola and baby spinach saladBon appetite!



2 comentarii: